BILDESERIER:
- XC Hanguren - Stalheim 2008
- Extremsportveko 2007
- Extremsportveko 2004
- Extremsportveko 2003
- Voss til Eidfjord 270603
- XC Til Myrkdalen 010802
- Ekstremsportveko 2002
- XC Over Vikafjellet -99.

VIDEO:
Spania, Sierra de Lijar, nov 2010
Spania, Montellano, nov 2010
Voss, Ekstremsportveka 2010
Voss, Vikafjellet, mai 2010
Voss, Hanguren, mai 2010

HANGURSBANEN

Kjører sommer og vinter. Pause om høst og vår. Sjekk link
BT LIVE WEBKAMERA
fra start

BAVALLSHEISEN
Sommerstengt. Går om vinteren i skisesongen. Sjekk link.
WEBKAMERA/VÆRSTASJON
-HARDANGER div webcam
-BAVALLSTOPPEN værstasjon
-VIKAFJELLET værst.+kamera

-MYRKDALEN SKI - BT værst.

-FINSE på høyfjellet
-FLESLAND kystvind
-ULRIKEN kun værstasjon
-RØLDAL værst. webcam
-ODDA webcam værstasjon
-ROSENDAL Kvinnherad
-NORHEIMSUND østover
-FOLKEDAL webcam
-MINIGOLFEN på Voss
-ULRIKEN ved Bergen
-DYRANUT på Hardangervidda
-LAPPESTEIN på Hard.vidda
-KVITEGGI værstasjon
-GEILOTOPPEN værstasjon
-STOREFJELL
-TERMIKKVARSEL
-VÆRSTASJONER i Norge
-THEYR
-AFTENPOSTEN VÆR VOSS
-SAT IDAG 24 48 72 96 120
-VOSS NOW daglige bilder
PG-KLUBBER
-VOSS HP-KLUBB
-HARDANGER PGK
-HALLINGDAL PGK
-BERGEN HP-KLUBB
-SOGN PG-KLUBB
-GULEN LSK.
-HAUGALAND HPGK
-JÆREN HPGK
-OSLO PGKLUBB
-NAKs KLUBBREGISTER
NYTTIGE LINKER
-HP-SEKSJONEN
-AKTIVITETSLOGG VÅGÅ
-SKYFORUM - diskusjon
-JEROME DAUST
-PARAGLIDINGFORUM.COM
-DHV - Forum
-AIR TURQUOISE - EN paratest
-EARP - EN paratest
-CROSS COUNTRY MAG
-PARA2000
-FRIDISTANSE - Frode Halse
-SOLGANGSBRIS - Tronds blogg
-PARAFRODE i Bergen
-LOGGBOKA-NORGE
-LOGGBOKA-VOSS HPGK
-LOGGBOKA-HARD.PGK
-LOGGBOKA-Geir
-SIKRE SIDER
-PARAGLIDING 365
-XC CONTEST
-PARAGLIDING EARTH
-VISIT VOSS
PG-BUTIKKER VOSS
-VOSS PARAGLIDER SERVICE
Arkiv: 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 pg-turer07.11.10 Algodonales, oktober-november

I Sør-Spania kan man finne sommer i november, om man er heldig. Med temperaturer på 20-25 grader på landing hadde vi noen gode dager med fine flyforhold.

Video fra kveldshang på Montellano Video fra Sierrade Lijar26.09.2010 Vetlebotn i Myrkdalen


Endelig kom godværet med blå himmel og østavind. Da er Myrkdalen plassen! Vi var 5 mann (og et par damer) som gikk opp til toppen av KariTrå-heisen, og ca 100 høydemeter til. Der oppe sto det perfekt inn med 3-4 m/s. Laminært og rolig i lufta, ispedd noen svake bobler som gjorde at jeg kunne klatre litt over fjelltoppen. Men etter en time døde det ut, og vi sank sakte men sikkert gjennom. Landing nede ved veien. Takk for trivelig lag!
23.08.2010 Ulriken ved Bergen


Så fikk jeg endelig flydd fra Ulriken over Bergen! Det var litt nordøstlig, men så svakt at det gikk greit å starte likevel. Bilder med GoPro på stang. Takk til Ketil som tipsa om forhold!03.07.10 Ekstremsportveko 2010

Torsdag 1.juli var en glimrende flydag hvor mange piloter fikk logga timer i termikk over Hanguren. Enkelte fløy opptil 4-5 timer. Det var varmt, blått og inversjon i 15-1600m. Ikke de beste distanseforhold, så det blei ikke flydd spesielt langt denne dagen. Noen fløy nordover til Vinjo og Opheimsvatnet, mens en liten gruppe prøvde seg innover Raundalen. Flere fløy til Lønahorgi, toppa masta og fløy deretter tilbake til landingen på Minigolfen. 23.05.2010 Lavtflyving på Vikafjellet


Vindretningen var helt perfekt på vestskavlen i dag, men styrken variabel. Den ujevne vinden gjorde flyvingen utfordrende. Det er gøy å fly høyt, men lavtflyving er også morro. Jeg måtte gi meg da vinden økte og jeg målte 10 m/s på hanget. La ut en liten videosnutt på Vimeo.


20.05.2010 Hanguren - Tvindefossen - Skulestadmoen.


Bjørnar og jeg gikk opp på Hanguren. Det så lovende ut, men et skyteppe trakk inn fra vest og dempa solinnstrålingen. Bjørnar kom seg kjapt opp, men jeg sleit i 20 miutter før det løsna. Vi stakk over på Horgaletten hvor vi skrudde sammen ei deilig boble mens jeg filma med GoPro på stang. Fortsatte videre forbi Tvindefossen, men møtte NV, så vi snudde før Sundve. Fløy via Liaset tilbake og landa ved Voss Rafting på Skulestadmoen. Selv om det skya over, blei det en lekker tur! :o)

Video

13.05.2010 Termikk over Hanguren


Værvarselet var veldig lovende på Voss og meldte sol og svak vind fra sør, men det var helt overskyet til langt ut på ettermiddagen. Først i 3-4-tida kom det noen solgløtt, men da hadde de fleste av oss landa. Vi var en gjeng som gikk opp fra Mølstertunet. Jeg fant bobla til venstre for start og skrudde meg opp i 1300m over Hangurstoppen. Der var boblene fine og bikket flere ganger 5 m/s. Overraskende bra på en overskyet dag! Prøvde meg litt vestover, men fant ikke løft, tross sol over Raugstad.

Video

 

07.05.2010 Skjelingafjellet på Vikafjellet


Nydelig vårvær på Vikafjellet, og snøen så hard at man kan gå på beina over alt. Det var meldt svak østavind, så jeg prøvde Skjelingafjellet. Der var det fin startvind med 2-3 m/s, men ikke nok til å henge.

11.04.2010 Hanguren

 

 
Årets første tur fra Hanguren var også den siste dagen Hangursbanen kjørte denne vintersesongen. På start så jeg Morten hadde fått bra løft og stakk mot Tverrberg. Selv kom jeg meg relativt greit opp litt vest for start og toppa ut på ca 1550 moh over Bavallstarten. Boblene i Hangurslia var hissige og uryddige i dag. Men sol og fint, og ingen tvil om at påsken kom ei uke for tidlig i år! 


10.04.2010 Kjosås


Kjosås er best om våren. Mars, april og mai kan gi bra termikk, og i dag hadde jeg trua siden det var sol, og snøgrensa lå rett over start! Første turen klarte jeg å skru meg over start og topplande. Men etter dette blei det bare mindre og mindre trøkk. Det kom også et cirruslag som svekka solinnstrålingen. Fine startforhold, men for svakt til å holde seg oppe.
05.04.2010 Elendig flypåske på Voss


Sterk vind prega påsken på Voss i år. Ikke en eneste god flydag, og vingen var aldri ute av sekken! Jeg satte opp en værstasjon på Vikafjellet, nærmere bestemt Skjelingahaugen. Den ligger på en østvendt kolle, ca 1200 moh, like nord for fylkesgrensa. Værstasjonen illustrerte godt vindforholdene i høyden; lange perioder med rundt 10 m/s sørøstlig vind. Se målinger.


Værstasjonen er finansiert av overskudd fra Voss Paraglider Service. Så takk til alle som handlet hos meg! På denne måten går overskuddet til noe også dere kunder kan ha nytte av. (NB temperatur viser for tiden ca 5C for lavt).

20.-27.03.2010 Gruppetur til Algodonales i Spania

Uka starta litt grå og pessimistisk, men det snudde raskt til sol og varme, og opp i 25 grader på landing flere dager. Etter en usedvanlig våt vinter var landskapet blitt grønt og vakkert. Men skybas blei også lavere enn normalt på grunn av all fuktigheten i bakken. Vi fikk flydd 6 av 7 dager, og fra 5 ulike startplasser. Kveldsflyvingen i El Bosque blei en spesielt flott opplevelse. Vi fløy til sola gikk ned, og litt til, på silkehang mot en rød himmel. Takk for turen, alle som var med!01.03.2010 Myrkdalen igjen

 

Stilt og fint i starten, men ut på ettermiddagen skjedde en værendring med skyer og vind ned bakken, fra nordvest. Vinden økte gradvis til 6-7 m/s, for så å avta igjen til stilt. Vi benyttet sjangsen til å trene skjermkontroll og baklengsstart. Det var laminært og fint, og i en periode kunne jeg fly hang på NV ut fra toppen av ekspressheisen. Herlig! Sammen med Lars og Kennth. 26.02.2010 Myrkdalen igjen

 

Dette var en nydelig vinterdag med nesten påskestemning! Stilt og bare et par minusgrader. Endelig kunne man kjenne at sola varma igjen, og over hyttene var det antydning til svak termikk. Vi fløy fra toppen av ekspressheisen og KariTrå-trekket. Ketil var på jobb og monterte BTs værstasjon på toppen av ekspressheisen. Dette blir bra når den kommer på nett! Vi som fløy i dag var Guri, Gøran, og Ketil.03.01.2010 Skitrekket i Myrkdalen

 
Årets første flytur. Endelig slapp sprengkulda taket litt, så det gikk an å fly. Kun -10 på landing, mot -25 noen dager før.

vossapg - Geir Dyvik sine paraglidersider  mob: 91392191    http://dyvik.net