vossapg.jpg (18223 bytes)
    VOSSA-PG - FLY PÅ VOSS - DISTANSEFLYVING - BILDER: VOSS NORGE UTLANDET - VÆRSIDE - SIKRE SIDER
uk.gif (261 bytes)
 25.10.2005
Nydelig høsttur fra Horgaletten

Endelig en luftetur igjen. Denne gang fra Kvilehytta på Horgaletten.
Vinden sto inn med 1-3 m/s, men litt for svakt til å henge. Men det blei en nyyydelig tur. Klarte å henge litt på kanten.

 
Se bilder
25.06.2005
Lørdag 25 . Juni: Ekstremsportveka - avslutningsdagen

Vi våkna til blå himmel og ingen vind i dag,
og det så svært lovende ut. Allerede 09:30 var det paraglidere på termikk over start. Det gjorde meg litt betenkt! Med den svært ustabile lufta grodde det også raskt igjen. Og så kom vestavinden! Den blåste friskt hele dagen, og det var stort sett bare acropilotene som kom seg ut i vanskelig sidevind på Hanguren. Acrokonkuransen fikk heldigvis gjennomført noen omganger. Ellers var det lite luftaktiviteter i dag. Avslutning og premieutdeling i teltet kl 20:00.

Distansekonkurransen fikk kun 3 registrerte distanseturer over 7 km. Lengst og vinner blei Åsulv Tønnesland fra Sørlandet Paragliderklubb som kom et godt stykke på vei til Ulvik i dag. Han landa på 24,4 km. Mikael Benjamin Ulstrul fra OPK blei nr 2 med 12,7 km og Mika Pousi fra Finland nr 3 med 8,3 km.


24.06.2005
Fredag 24. Juni: Ekstremsportveka

Dagen starta grå og trist. Seinere klarna det litt opp. Men det kom ganske sterk vestavind, så det blei ikke flydd så mange turer
i dag. Jeg dro til Vikafjellet hvor det var svakt hang på vestaskavlen ved grensa. Her hadde vi det morro en times tid.


23.06.2005
Torsdag 23. Juni: Ekstremsportveka

Torsdag er det bare en ting å si om : VÅTT!


22.06.2005
Onsdag 22. Juni: Ekstremsportveka

Onsdag morgen var det stilt, tåke og regn. Men været bedret seg etter hvert og sikkerhetskurset fikk flydd avslutningsturene sine. To varmluftballonger droppa paraglidere over Vangen. Ut på dagen brøyt sola igjennom, og det blei varmt og deilig. Men etter hvert kom også vestavinden. En del piloter starta da på veststarten på Hanguren. Ingen langturer i dag, men de heldigste klarte å henge på termisk hang vest for Hanguren.

21.06.2005 Tirsdag 21. Juni: Ekstremsportveka

Sikkerhetskurset kom i gang fra 09:30 om morgenen i perfekte forhold. Varmt og stilt. Etter et drøyt kvarter havna førstemann i Vangsvatnet, og i løpet av dagen var det 3 til som starta badesesongen. Men alt gikk bra. Vinden økte på utover dagen, og det blei slutt på flyvingen i 2-tida. Da hadde også noen klart å komme seg avgårde på distansetur. Offisiell åpning av veko på kvelden med action og masse folk.20.06.2005 Mandag 20.juni: Ekstremsportveka

Så er Ekstremsportveka 2005 i gang. Dagen starta med regn, fortsatte med regn, men så lysna det litt på ettermiddagen. En gjeng dro til Hjellestarten, og ganske mange klarte å henge litt. Et par piloter kom seg til og med opp på Gråsio. Det var trolig en slags konvergensløft.12.05.2005
Vikafjellet

Det er fremdeles rikelig med snø på Vikafjellet. Og når vinden passer, kan man finne flere nydelige plasser for hangflyving på forskjellige vindretninger. Morro å leke seg med wingover og swooping over snøen. Med mykt underlag kan man herje litt ekstra.


21.03.2005 Påskestemning og termikk

Påsken er i gang. Deilig påskestemning på Voss i dag og omtrent 20 piloter fløy fra Bavallen og Hanguren i svake termiske forhold. Øystein var heldigst (best) og skrudde seg opp til 1000 moh som enslig svale i dag.22.02.2005 Flott hang og termikk over Vangen!

Det har vært noen dager med flott vintervær og østavind. Enkelte tilreisende piloter har flydd, men ellers ganske få piloter å se i lufta. I dag dreide det litt på SØ, og mens lia foran Hanguren er ganske skummel på østavind, var det fint og termisk i dag. Termikken slapp lavt over Vangen og drifta vestover. Da jeg prøvde å fly heim hadde jeg 800m over minigolfen, men parkerte og blei spylt ned i skråningen under Songve. Det blåste 4-5 m/s ned fra Songvesåsen og Bordalen. Litt skummelt!


14.02.2005 Marginalt hang på Bavallen

Knall blå himmel og -10C på Voss. Øystein, Gussi og jeg dro opp på Bavallen. Vi håpte på hangforhold, men da vi kom opp var det bare 2-3 m/s. Etter litt skjermtrekking heiv vi oss ut. Alle sank vi gjennom, men jeg klarte å klore meg fast 30-40 meter under start. Etter 20 minutter klarte jeg å klatre opp og topplande. På andre starten falt jeg kjapt igjennom og fløy ned til Minigolfen. Bilde: Gussi kontrollerer skjerm.08.02.
2005 Termikk på Hanguren!


Det var meldt storm på kysten, blåste 10 m/s på Flesland, men på Voss var det overskya og stille. Ei smal stripe med blå himmel over Gråsida gjorde at Hangurslia lå i sol en times tid. Oppe på start sto det inn med 1-2 m/s. Perfekt! De svake boblene gikk 150m over start. Jeg måtte legge inn en topplanding, bare for å ha gjort det. Kun jeg og Øystein fløy i dag. Bilde: Jeg flyr ut fra start.02.02
.2005 Årets første termikk i Øystese

Tragisk vintervær så langt i år, og sjelden har det vel vært flydd så få turer på Voss i januar. Men i Øystese skein sola i dag og Robert Rykkje var ute en tur på Melstveit. Tross snødekt landskap slapp det fin termikk i lia under start. Robert kunne rapportere stig på mellom 2 og 3 m/s over skogen. Det går mot lysere tider!
 


vossapg - Geir Dyvik sine paraglidersider  mob: 91392191    http://dyvik.net