BILDESERIER:
- XC Hanguren - Stalheim 2008
- Extremsportveko 2007
- Extremsportveko 2004
- Extremsportveko 2003
- Voss til Eidfjord 270603
- XC Til Myrkdalen 010802
- Ekstremsportveko 2002
- XC Over Vikafjellet -99.

BERGENS TIDENES
LIVE WEBKAMERA HANGUREN:Skulestadmoen - Voss Now:

HANGURSBANEN
Kjører sommer og vinter. Pause om høst og vår. Sjekk link
BAVALLSHEISEN
Sommerstengt. Går om vinteren i skisesongen. Sjekk link.
VÆRSTASJON PÅ BAVALLEN
Voss Hang- og Paragliderklubb har montert en værstasjon på Bavallen med målinger på nettet: Vind
WEBKAMERA/VÆRSTASJON
-HARDANGER div webcam
-BAVALLSTOPPEN værstasjon
-LIASET værstasjon
-VIKAFJELLET værst.+kamera
-MYRKDALEN skisenteret
-FINSE på høyfjellet
-FLESLAND kystvind
-ULRIKEN kun værstasjon
-RØLDAL værst. webcam
-ODDA webcam værstasjon
-ROSENDAL Kvinnherad
-NORHEIMSUND østover
-FOLKEDAL webcam
-MINIGOLFEN på Voss
-ULRIKEN ved Bergen
-DYRANUT på Hardangervidda
-LAPPESTEIN på Hard.vidda
-KVITEGGI værstasjon
-GEILOTOPPEN værstasjon
-STOREFJELL
-TERMIKKVARSEL
-VÆRSTASJONER i Norge
-THEYR
-AFTENPOSTEN VÆR VOSS
-SAT IDAG 24 48 72 96 120
-VOSS NOW daglige bilder
PG-KLUBBER
-VOSS HP-KLUBB
-HARDANGER PGK
-HALLINGDAL PGK
-BERGEN HP-KLUBB
-SOGN PG-KLUBB
-GULEN LSK.
-HAUGALAND HPGK
-JÆREN HPGK
-OSLO PGKLUBB
-NAKs KLUBBREGISTER
NYTTIGE LINKER
-HP-SEKSJONEN
-AKTIVITETSLOGG VÅGÅ
-SKYFORUM - diskusjon
-JEROME DAUST
-PARAGLIDINGFORUM.COM
-DHV - tyske forbundet
-AIR TURQUOISE - EN paratest
-EARP - EN paratest
-CROSS COUNTRY MAG
-PARA2000
-FRIDISTANSE - Frode Halse
-PARAFRODE i Bergen
-LOGGBOKA-NORGE
-LOGGBOKA-VOSS HPGK
-LOGGBOKA-HARD.PGK
-LOGGBOKA-Geir
-SIKRE SIDER
-PARAGLIDING 365
-XC CONTEST
-PARAGLIDING EARTH
-VISIT VOSS
PG-BUTIKKER VOSS
-VOSS PARAGLIDER SERVICE 

Arkiv: 2003 2004 2005 2006 2007


06.12.2008 Algodonales i desember


Hvor kan man finne flyforhold i desember uten å reise syd for ekvator? Vi prøvde Andalucia, og fant mye nordavind og lave temperaturer. Et par bra hangdager var alt vi fikk på ei uke, men kunne nok fått bedre utbytte om vi hadde benyttet lokal guide. For særlig når forholdene er vanskelige er lokalkunnskap viktig.20.09.2008 Kristinuten i Ulvik


Kristinuten ligger innerst i Ulvikabukta. Den har ei jevn og bratt fjellside som vender ut fjorden mot SV, så her vil solgangsbrisen stå rett inn om sommeren. Toppen er like over tregrensa, 906 moh.
Dette stedet har jeg drømt om å fly i flere år, og endelig fikk jeg sjangsen. Gikk opp med lettvektutstyr sammen med Pål E. En overskya og disig himmel ga kun svak trekk med 1-2 m/s inn på start, men det var likevel litt løft på kanten. Neste sommer flyr vi termisk hang her i timevis!06.09.2008 Vetlebotn i Myrkdalen


Fin tur i nydelig, varmt høstvær. Litt over toppen av trekket sto det perfekt inn med 4-5 m/s. I lufta var det imidlertid overraskende marginalt, særlig i skyggeperioder. Sank igjennom og landa ved bilen etter ca en halvtime. Hestene på landing, som ellers pleier å være veldig skeptiske til alt som flyr, var veldig nysgjerrige og hang over meg mens jeg pakka. Alle skulle snuse på vingen min.15.08.2008 Bovbjerg i Danmark


Det er deilig å kruse rundt i laminær havluft. Bovbjerg på Vest-Jylland har en høy skrent som krever bare 3-4 m/s for å gi heng. Som regel blåser det altfor mye her på vestkysten, men denne dagen klaffet det, med perfekte forhold fra morgen til kveld. Man kunne starte på kanten og topplande uten problemer. Jeg delte hanget med en gjeng sveitsere.
03.-10.08.2008 Samsø i Danmark


Issehoved - Øst

Møgelskår - Vest

Issehoved - NV

Mårup havn - S

Samsø er ei lita øy som ligger mellom Jylland og Sjælland, med gode flymuligheter for paraglider. Vi som reiste ned (5 piloter, noen med familie) opplevde mye vær på denne ferieuka. Men vi fikk likevel flydd hang 4 dager, på 4 forskjellige vindretninger. Det blei også tid for bading og seilbrett, kajakkpadling, fisking og sykkelturer. Det er greit å ha alternative aktiviteter, for vindøyet for lav-hangflyving med paraglider er ganske lite. Her ligger noen andre bilder fra øya: Samsø.


28.06.2008 Ekstremsportveko 2008: Liaset


Liaset er et fint sted for kveldsflyving. Fjellryggen er vestvendt, så her steiker sola rett inn fra 5-6 tida om ettermiddagen, og solgangsbrisen har lite effekt her. På gode dager har folk vært i 2000 meter klokka 9 om kvelden. Uheldigvis kom det inn en front fra vest denne dagen, så det blei veldig disig. Likevel var det svakt løft som bar ca 100 meter over start. Enkelte fikk en time i rolig kveldstermikk.
25.06.2008 Ekstremsportveko 2008: Distansetur til Stalheim


Etter flere dager med regn og kaldt vær, glimta det til med en glimrende flydag på onsdagen. Det var stilt nede og svak vestavind i høyden. Jeg starta på Hanguren og la turen nordover. Planen var å fly til Gudvangen, men ved Stalheim økte vinden på, og jeg tok ikke sjangsen på å slippe meg ned i trange Nærøydalen. Men det blei en flott tur med fantastisk utsikt, der jeg toppa 2400m ved Vinjo. Voss på sitt beste og en super flydag i veko!

Link til turen i loggboka
Video
09.05.2008 Unneland ved Bergen


Endelig fikk jeg flydd på Unneland, Bergens mest brukte flysted! Frode tipset om mulighet for flyforhold, og jammen stemte det! Svake forhold i starten, men det tok seg opp etter hvert. Termikken var vanskelig og drifta mye bakover, og jeg kom vel maksimalt et par hundre meter over start. Etter hvert kom det også mange piloter, og det blei litt trangt i lufta. Så jeg gav meg etter en god time. Veldig fornøyd!
08.05.2008 Finnbunuten på Vikafjellet


Parkerte ved samecampen. På med lettvektsutstyr, truger, staver og solfaktor 40 (bar overkropp). Rusla opp på toppen av Finnbunuten og håpte på litt hangvind. Men det var dørgende stilt.
Fin start, og seilte helt ned til Hålo (800m høydeforskjell). Sneia en snørygg som jeg strøyk med handa for morro skyld i det jeg for forbi. Fikk haik opp igjen til samecampen med første bilen som kom, etter mindre enn ett halvt minutt. Herlig! Å hildrande du for ein dag!!!
05.05.2008 Fykse i Hardanger


Fykse er et nytt, spennende flysted med fantastisk utsikt utover Hardangerfjorden! Bjørnar (Fykse) var førstemann som fløy herfra. Flystedet er sørvest-vendt, og har noen spennende muligheter som utgangspunkt for distanseturer, både innover Fyksesund og innover Hardangerfjorden. Flysted for viderekomne!


15.04.2008 Andalusia igjen


29.mars - 5.april 2008
Blåtermikk og sommertemperaturer preget denne uka, for på landing var det over 25 grader om ettermiddagen enkelte dager. 4 dager med tildels sprek blåtermikk gikk helt opp til 2900 moh. Det ga distansemuligheter. Flere persa både i høyde og lengde. Toralf fløy lengst med en tur på tilsammen ca 70km.
27.03.2008 Påsken på Voss


En rekordtidlig påske og nordavind gjorde påsken uvanlig kald i år. Været var veldig skiftende - fra vind med tette snøbyger til strålende sol. Det var flybart påskeaften og første og andre påskedag, med hang og termikk opp til 1500m. Men som sagt veldig kaldt med nattetemperaturer ned mot -20C på fjellet!
Bjørnar på bildet fikk en fin sklitur på Hamlagrø-fjellet med sin nye Team5 BLUE.
07.03.2008 Andalusia i Spania


23. februar - 1. mars 2008

Det blei ei flott uke med flyving 6 av 6 dager, der vi fikk testa flystedene Lijar SØ, Lijar SV, Lijar V, Vejer og Montellano. Enkelte dager var det stabilt, og riktig timet start-tidspunkt var forutsetning for å ta termikken. Den beste flydagen var 27. februar, da flere av oss passerte 2000 moh, dvs mere enn 1000 meter over start. 28. februar var også en fantastisk flydag med perfekte forhold på Vejer. Termisk hang og enkelt å holde seg oppe. Jeg logga over 3 timer i lufta den dagen, med flere topplandinger. Alt i alt en helt perfekt ferie med masse flyving, sol og varme, god mat og drikke og gode venner!


vossapg - Geir Dyvik sine paraglidersider  mob: 91392191    http://dyvik.net