Team5 GREY Comp
XC/Konkuranse
Team5 GREY
Termikk/Allround
Team5 GREY Mount
Lettvekt vrengesele
Charly Duplex
Tandem
   Valg av sele

Det viktigste med en paraglidersele er sittekomfort, respons og beskyttelse. For termikk og distansepiloten som ofte flyr lange turer, er det viktig at ryggen får jevn og god støtte i selen, uten punkter med mye trykk. Det er spesielt viktig at ryggstøtten fortsetter godt oppover ryggen og ikke slutter for lavt i nyrepartiet. Dette merker du gjerne først etter et par timer i lufta.

En sele bør ha god ryggbeskyttende demper, enten som skum-airbag eller oppblåst airbag av fartvinden. En sele med DHV-godkjent ryggbeskytter betyr at dempe-egenskapene er testet og dokumentert innenfor visse minimumskrav. DHV-normen garanterer også for at selen er sydd sammen av materialer som holder definerte krav til styrke. Sidebeskyttere kan monteres i noen seler for beskyttelse av hoftebeinet.

En sele må også gi passe respons på setestyring eller vektstyring. Det blir mye smak og behag, avhengig av flystil. Generelt kan man si at jo lavere opphenget i selen er, desto mere respons vil selen gi på vektstyring. Men blir det for lavt, kan det oppleves som å sitte og ballansere på en ball - m.a.o. ganske stressende. Vær oppmerksom på at også avstanden mellom karabinene er en viktig faktor som påvirker vektstyring og respons. Brei avstand gir god vektstyring, men også mye bevegelse fra skjermen ned i setet. Blir det for urolig (pga turbulens), korter jeg inn på bryststroppa. Da dempes bevegelsene noe og det blir mere behagelig å fly. Det er kun svært erfarne piloter som vil ha glede av en sele med lavt oppheng. For de fleste andre vil det kun bli vinglete å fly om det er litt bevegelse i lufta. Personlig flyr jeg mye med Team5 GREY, blant annet fordi den har middels oppheng.


Alle selene leveres med ryggbeskyttelse som standard (skumairbag eller oppblåsbar airbag). Karabiner er tilleggsutstyr, og du kan velge mellom flere ulike typer. Det beste er å prøvesitte selen for å teste selv. Ta kontakt om du kommer til Voss!

Jeg lagerfører følgende seler:

Team5 GREY Competition - posesele for distanse- og konkurransepiloten
Team5 GREY - for begynner til distansepiloten
Team5 GREY Mountain - vrengesele
Charly Duplex - for tandempiloten

Team5 GREY Competition
Posesele for distanse- og konkurransepiloten

GREY Competition er konkuranseselen fra Team5. Selen er konstruert for å ha spesielt lav luftmotstand, god sittekomfort og lav vekt. Den gode polstringen i selen og det middels lave opphenget gjør denne selen egnet for lange distanseturer. Nødskjermen er plassert under sitteplata i side-container.

- svært god sittekomfort
- effektiv setestyring
- glidende oppheng
- 17 cm skum-airbag i ryggen
- behagelig polstring i sitteflaten
- lav vekt
- stor rygglomme
- vekt 6,5kg (str L)
- leveres komplett med Austriaalpin Powerfly stålkarabiner.

Str L: pilothøyde opp til 160 - 180 cm


Pris: 8000 NOK inklusiv karabiner

Team5 GREY
Allround-sele med middels høyt oppheng som passer de fleste, fra begynner til distansepiloten.

GREY er en ny allround-sele fra Team5, og passer for alt fra nybegynnere til distansepiloter. Her er det lagt spesielt vekt på sittekomfort og setestyring. Det middels høye opphenget gir god respons ved vektstyring.

Nødskjermen er plassert under sitteplata i firblad-container. Fothvileren løses ut automatisk ved nødskjermkast.

- god sittekomfort
- effektiv setestyring
- glidende oppheng
- 17 cm skum-airbag i ryggen
- integrert fothviler
- behagelig polstring i sitteflaten
- lav vekt
- lite pakkvolum
- stor rygglomme og to sidelommer
- vekt 5,2 kg (str L)
- leveres komplett med Austriaalpin Powerfly stålkarabiner.

Str M: pilothøyde opp til 178 cm


Pris: 6000 NOK inklusiv karabinerTeam5 GREY Mountain
Vrengesele for fjellturer. Seletøy og sekk i en og samme konstruksjon


GREY Mountain er Team5 sin nye lettvektsele, for fjellturer og reise. GREY Mountain kombinerer bæresekk og seletøy, ved at selens airbag blir til bæresekk når selen vrenges. Selen har høyt oppheng, glidende oppheng og har typisk sitteselefasong (oppreist posisjon). GREY Mountain er utstyrt med nye, supersterke twistlock-karabiner som er godkjent for opp til 3 tonn!

Sekken har hoftebelte og god bærekomfort, og god plass til en normal paraglider. Den har to sidelommer for drikke, niste etc. Med GREY Mountain sparer du 2-3 kg mot en ordinær sele med separat sekk.

Om GREY Mountain:
- vrengesele. Kombinert sele og sekk.
- stor airbag som fylles av fartvinden
- glidende oppheng
- safe-T-bar sikkerhet mot glemte lårstropper
- nødskjerm på høyre side, under sitteplata
- sekken har god bærekomfort
- vekt kun ca 4,3 kg med karabiner

Størrelse L (180-200cm)
Farge: sort/grå

Pris: NOK 5200,- (med karabiner)

NB:
- Ved flyforsendelser o.l. andefales å bruke en beskyttelses-sekk, siden sekken på denne selen også er en airbag og ikke bør skades
- husk å lukke airbagen fullstendig med glidelås før start
Charly Duplex
Spesialsele for tandempiloter


Charly Duplex er en spesialsele for tandempiloten. Den har kortere og breiere sitteplate enn normalt, slik at piloten kan få passasjeren tett på kroppen. Stor nødskjermkontainer for tandemnødskjerm.


Om Charly Duplex
- split-leg-konstruksjon

- skum-airbag
- inkludert pinlock-karabiner
- kompatibel med de fleste nødskjermkonstruksjoner for tandem på markedet

Størrelse M (160-180cm) og L (180-200cm)
Farge: sort/rød

Pris: NOK 5000,- (med karabiner)